Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρεις στρατιωτικοί (2 Αμερικανοί και 1 Βρετανός) φέρεται να σκοτώθηκαν χτες, όταν 15 μικροί πύραυλοι έπληξαν τη στρατιωτική βάση του Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι επικαλούμενοι πρώτες πληροφορίες, ανέφερε το «Reuters». Επίσης, αρκετοί άλλοι στρατιώτες φέρεται να τραυματίστηκαν. Από τα τέλη Οκτώβρη έχουν σημειωθεί κι άλλες επιθέσεις στο Ιράκ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν ένας Ιρακινός στρατιώτης και ένας Αμερικανός υπεργολάβος. Μέχρι χτες το βράδυ δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Για τις προηγούμενες η Ουάσιγκτον κατηγορεί ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 26 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας που χρησιμοποιούνταν για τον περιορισμό ατόμων λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Από τους 71 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε αυτό δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, ενώ χτες τρία ακόμα άτομα παρέμεναν εγκλωβισμένα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το κτίριο «είχε κατασκευαστεί παράνομα και είχαν γίνει πολλές παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού». Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εργάτες που δούλευαν για την ανακαίνισή του, είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι μία κολόνα είχε παραμορφωθεί.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ποινή φυλάκισης 23 ετών για βιασμούς και άλλες σεξουαλικές επιθέσεις το 2006 και το 2013 σε βάρος μίας ηθοποιού και μίας βοηθού παραγωγής επιβλήθηκε χτες στον διάσημο πρώην παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Οι καταγγελίες σε βάρος τού κάποτε πανίσχυρου παραγωγού προκάλεσαν πέρσι κίνημα γυναικών κατά των σεξουαλικών επιθέσεων και παρενόχλησης γνωστό ως κίνηση «Μe too».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ