Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
Καταγγέλλει την έκθεση των ΗΠΑ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

ΑΒΑΝΑ.--

Αλλη μια προσπάθεια συκοφάντησης της Κούβας από τις ΗΠΑ κατήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις που εμφανίζει η λεγόμενη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δημοσίευσε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Σε αυτή περιέχονται οι υποτιθέμενες παραβιάσεις στην Κούβα, αλλά ακόμα και στη Βενεζουέλα, στην Κίνα και το Ιράν.

Ο Ροντρίγκες υπογράμμισε ότι η έκθεση «στερείται κάθε αξιοπιστία, αγνοώντας για άλλη μια φορά τις άθλιες παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον κόσμο, για να επιτεθούν - για πολιτικούς σκοπούς - σε κυβερνήσεις που δεν υποκύπτουν στα σχέδιά τους και υπερασπίζονται τους λαούς τους». Ειδικότερα για την Κούβα, υπογράμμισε ότι «το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κούβα δεν είναι κάτι που πραγματικά ανησυχεί την αμερικανική κυβέρνηση, τον μεγαλύτερο επιτιθέμενο κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον πλανήτη. Σκοπός τους είναι να πλήξουν τα μέσα διαβίωσης 11 εκατομμυρίων Κουβανών, για να επιβάλουν κυβέρνηση που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους. Παρά τον αποκλεισμό, θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση και προστασία όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους».

Ο Κουβανός ΥΠΕΞ καταδίκασε επίσης το τελευταίο καταναγκαστικό και μονομερές μέτρο που έθεσε σε εφαρμογή η αμερικανική κυβέρνηση στις 10 Μάρτη, για την απαγόρευση όλων των πτήσεων τσάρτερ από τις ΗΠΑ σε εννέα αεροδρόμια της Κούβας, με μοναδική εξαίρεση αυτό της Αβάνας. Πρόκειται για μέτρο εντατικοποίησης του γενοκτόνου οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που ισχύει για τη χώρα του για περισσότερα από 60 χρόνια. Οπως είπε ο Κουβανός αξιωματούχος, το μέτρο αυτό πλήττει σοβαρά τις κουβανέζικες οικογένειες, παραβιάζει τα δικαιώματά τους, όπως και την ελευθερία των Αμερικανών πολιτών να ταξιδεύουν στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ