Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
Αθλιες συνθήκες κράτησης 250 προσφύγων στο Λιμεναρχείο Λέρου

Τις άθλιες συνθήκες κράτησης εδώ και μια βδομάδα 250 προσφύγων - μεταναστών στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου Λέρου, στην ύπαιθρο με μια μόνο τουαλέτα, περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για την απέλασή τους, καταδικάζει η Ενωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου - Νοσοκομείου Λέρου - ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ).

Η ΕΙΘΕΛ σημειώνει ότι βρίσκεται «σε κίνδυνο και η ζωή των ξεριζωμένων αλλά και των κατοίκων εν μέσω επιδημίας, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις» και καλεί τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει δυναμικά τον απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών, να απαιτήσει την ανθρώπινη φιλοξενία αυτών για όσον καιρό παραμένουν στο νησί.

Καταδικάζει τα αντιδραστικά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία, που ενισχύονται από την πολιτική της κυβέρνησης με πολλαπλή στόχευση και επιδιώκουν να στρέψουν Ελληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες - πρόσφυγες, στα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

«Η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό, τέτοιες εικόνες προσβάλλουν και υπονομεύουν τους πρόσφατους αγώνες των νησιωτών», σημειώνει η Ενωση και καλεί τους «εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτούς των μονάδων Υγείας μας, τους εργαζόμενους του Κρατικού Θεραπευτηρίου και Νοσοκομείου Λέρου, να δώσουν απάντηση στις αντιδραστικές φωνές του εθνικισμού, στην καταστολή αλλά και στον επικίνδυνο αστικό κοσμοπολιτισμό των "ανοιχτών συνόρων"», να μπουν μπροστά στην πάλη για: Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά. Αμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις. Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστιες ελλείψεις και στις δημόσιες δομές Υγείας της Λέρου (2020-09-18 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τη δημιουργία νέων δομών για καραντίνα (2020-03-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-03-14 00:00:00.0)
Ο λαός να απομονώσει τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων (2018-04-24 00:00:00.0)
Αδύνατη η περίθαλψη προσφύγων - μεταναστών εξαιτίας της έλλειψης διερμηνέων (2018-04-17 00:00:00.0)
Επιχειρεί να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος (2016-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ