Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΙΚΑΡΙΑ
Μετά από δύο μέρες ύποπτα δείγματα προς εξέταση παραμένουν στο νησί!

Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης

Την «εγκληματική ολιγωρία» του υπουργείου Υγείας, που έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει να αποστέλλονται δείγματα ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό προς εξέταση εγκαίρως από τις ακριτικές περιοχές προς την Αθήνα καταγγέλλει η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ.

Αφορμή για την πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία της Οργάνωσης του Κόμματος είναι το γεγονός ότι από το πρωί της περασμένης Τρίτης 10/3 μέχρι και χτες Πέμπτη, δηλαδή για πάνω από δύο 24ωρα, έμεναν στο νοσοκομείο δείγματα από δύο ασθενείς, που λήφθηκαν ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορείς της νόσου. Κι αυτό γιατί οι δύο αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί αρνούνται να τα παραλάβουν και να τα μεταφέρουν στην Αθήνα (Παστέρ) για εξέταση.

Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων σημειώνει ότι «πέρα από τις διαχρονικές ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα Περιφερειακά Ιατρεία, αποδεικνύεται και από το περιστατικό αυτό ότι στην ουσία οι κάτοικοι του νησιού είναι υγειονομικώς ανοχύρωτοι».

Με την ανακοίνωσή της καλεί «άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή το υπουργείο Υγείας να βρει τρόπο απεμπλοκής της διαδικασίας αποστολής των δειγμάτων προς την Αθήνα για εξέταση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση τής, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις».

Με την πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου στο νησί, η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί:

  • Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων στο Νοσοκομεία, στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα ΠΙ Ραχών, Μαγγανίτη, Καρκιναγρίου και Φούρνων.
  • Αμεσο εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών Υγείας στα νησιά με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, καλύπτοντας πλήρως όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ