Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Φοιτητικές διεκδικήσεις με αφορμή τα έκτακτα μέτρα

Επισημαίνοντας ότι οι έκτακτες εξελίξεις με τον κορονοϊό φέρνουν στην επιφάνεια τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στο σύστημα Υγείας όσο και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ζητά κρατική μέριμνα για μια σειρά από λειτουργίες των ιδρυμάτων, για την προστασία και τη διευκόλυνση των φοιτητών. Μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι διοικήσεις Τμημάτων - Ιδρυμάτων να πραγματοποιήσουν άμεσα όλες τις αναγκαίες απολυμάνσεις των πανεπιστημιακών χώρων και των φοιτητικών εστιών σε αρκετούς από τους οποίους δεν εφαρμόζονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες σε καθαριότητα, για την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών (π.χ. αντισηπτικά) σε σχολές και εστίες. Αυξημένα μέτρα υγιεινής και πρόληψης στις φοιτητικές λέσχες εστιών και Πανεπιστημίων με μονιμοποίηση του προσωπικού τους και πρόσληψη νέου για να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Λειτουργία με ωράριο που θα αποτρέπει τη μεγάλη συνάθροιση. Οι φοιτητές να παίρνουν το φαγητό τους συσκευασμένο.

Αμεση διευθέτηση και ενημέρωση των φοιτητών προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας εντός και εκτός των Ιδρυμάτων, ώστε κανένας νέος ερευνητής, φοιτητής, επιστήμονας να μην κινδυνεύσει. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης στις πρακτικές ασκήσεις και την ερευνητική δραστηριότητα αλλά και αναπληρώσεων, ώστε να μη χαθούν σεμινάρια, πρακτικές ασκήσεις, εργαστήρια, υποχρεωτικά μαθήματα. Οι φοιτητές να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό έτος χωρίς περαιτέρω εμπόδια.

Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού και μείωση της τιμής του εισιτηρίου σε λεωφορεία, πλοία, τρένα ώστε να διευκολυνθούν οι φοιτητές να επιστρέψουν στις οικογένειές τους για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ