Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Πάλη για την κοινωνική ασφάλιση

Τη διοργάνωση κινητοποιήσεων με την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» για το ασφαλιστικό αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και οι φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Καβάλα με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Β. Ιωαννίδης, γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας και ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στην παρέμβασή του, ο Β. Ιωαννίδης κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση που προωθεί στον τομέα της Υγείας, ανέδειξε τις επιπτώσεις που θα έχουν στις τσέπες των ασφαλισμένων αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, που όπως σημείωσε «θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία, υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών».

Στις μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν μερικούς μήνες και στο ρόλο που έπαιξαν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε ο Θ. Κυριακίδης. Επίσης, παρουσίασε την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ώστε να περάσουν τα σχέδιά της και κατήγγειλε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που όπως τόνισε «αρνήθηκαν κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης και σύρονται στον κοινωνικό διάλογο απάτη της κυβέρνησης». Τέλος, παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από την «επιτροπή για την Κοινωνική ασφάλιση» και να παλέψουν όλοι μαζί ενάντια στις αντιδραστικές - αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ