Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της

Την Τρίτη και την παραμονή των Χριστουγέννων οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Με τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας την ερχόμενη Τρίτη 18 του μήνα συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση και ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει από τις 6 ως τις 9 το απόγευμα, ενώ για την παραμονή των Χριστουγέννων έχει προγραμματιστεί συναυλία διαμαρτυρίας επίσης στο ΥΕΝ στις 2 το μεσημέρι.

Τη Συντονιστική Επιτροπή έχουν συγκροτήσει τα Σωματεία των εργαζομένων της Ζώνης με τους δήμους του Πειραιά, τη Νομαρχία, βιοτέχνες και δεκάδες άλλους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, ενώ συνεχώς μεγαλώνει το μέτωπο για τη σωτηρία αυτής της μοναδικής βαριάς βιομηχανικής δραστηριότητας που έχει μείνει στην περιοχή του Πειραιά.

Ετσι τη συμπαράταξή τους δηλώνουν και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκαιας - Πειραιά. Με επιστολή που στάλθηκε από τη διοίκηση του Συλλόγου προς τα μέλη του, την οποία κοινοποιεί και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υπογραμμίζει τη «συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», σημειώνοντας στην αρχή του κειμένου: «Οχι άλλοι νεκροί - όχι άλλοι άνεργοι - αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας». «Τα θύματα - συνεχίζει - της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είναι απόδειξη ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία για όσους προσδοκούν να αποκομίσουν από αυτήν το μέγιστο κέρδος» και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να σωπαίνει «απέναντι σε τέτοια κραυγαλέα φαινόμενα». Ο Σύλλογος καλεί τους δασκάλους να δώσουν το μαζικό τους «παρών» στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ