Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΕΗ
Αλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε

Πριν λίγο καιρό, «έπιναν νερό» στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Τώρα που αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό διαμαρτύρονται, όχι όμως για την ουσία του προβλήματος, αλλά για τα επιμέρους

Και κατόπιν εορτής, και λάθος... ευχές έκαναν χτες τρία πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ. Οι διοικήσεις του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού και η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, κάλεσαν χτες τα μέσα ενημέρωσης, για να πουν το παράπονό τους για την υποτιμολόγηση της αξίας της ΔΕΗ. Χωρίς να θέλουν να θίξουν την ουσία του ζητήματος που είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω του χρηματιστηρίου, περιορίστηκαν στο να αποδείξουν το πόσο υποτιμολογήθηκε η αξία της επιχείρησης. Βέβαια, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το κατά πόσο υποτιμολογήθηκε η αξία της ΔΕΗ, το ζητούμενο, όμως, είναι για ποιο λόγο υποτιμολογήθηκε και ποιον εξυπηρετεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, αρχικά επιχείρησε να αποσυνδέσει το ζήτημα της υποτιμολόγησης με αυτό της ιδιωτικοποίησης, ωστόσο, μετά από παρεμβάσεις των παρισταμένων, υποχρεώθηκε να αναγνωρίζει τις ευθύνες που φέρει και αυτός, προσωπικώς, και όσοι άλλοι έπιναν νερό στο όνομα της μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Επιδιώκοντας να μετριάσει τις ευθύνες στο μέτρο που του αναλογούν, ανέφερε ότι δεν περίμενε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη(!), υποχρεούμενος, τελικώς, να καταλογίσει «ιστορική ευθύνη» στη συνδικαλιστική ηγεσία που συνηγόρησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Από το βήμα της συνέντευξης, βρήκαν την ευκαιρία να εξιλεωθούν τόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλαγκούδης, ξεχνώντας για την περίσταση, ότι είναι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης, όχι μόνο της ΔΕΗ, αλλά του συνόλου της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, ο κ. Πιπεργιάς, χρησιμοποιώντας την παλαιότερη ιδιότητά του, ως προέδρου της ΓΕΝΟΠ, έφτασε στο σημείο, υποκριτικά να εγκαλέσει(!) τα τρία σωματεία που καθυστέρησαν να αντιδράσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το θάνατο του σ. Νίκου Μπατιστάτου (2014-09-23 00:00:00.0)
Εκθετη η κυβέρνηση (1998-12-02 00:00:00.0)
Η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της (1998-08-08 00:00:00.0)
Απεργούν οι μηχανικοί του δημοσίου (1996-06-05 00:00:00.0)
Διεκδίκηση επιδόματος με συμβολική κατάληψη (1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ