Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παζάρι πανεπιστημιακού επιπέδου

Αγριο παζάρι φαίνεται να διεξάγεται αυτή την περίοδο μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Παιδείας με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς για να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε και οι πανεπιστημιακοί να διατηρήσουν τα προνόμιά τους αλλά και να μη φανεί υπαναχώρηση του υπουργείου Υγείας ότι θα σταματήσει η ταυτόχρονη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στα δημόσια νοσοκομεία.

Ετσι λοιπόν μετά τη συνάντηση (11.12.2001) των υπουργών Παιδείας Π. Ευθυμίου, Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου και των πρυτανικών αρχών, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τη διατήρηση - εν μέρει ή εν τω συνόλω - των ιδιωτικών ιατρείων - ακόμα και στα σπίτια τους - των πανεπιστημιακών γιατρών μέχρι να λειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Απ' την άλλη μεριά, στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής των γιατρών από το κλινικό έργο, ενώ θα υπάρξουν προτάσεις για το κλείσιμο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών απ' τις 7.1.2002 μέχρι 7.2.2002.

Η πρόταση αυτή βολεύει και την κυβέρνηση και τους πανεπιστημιακούς. Στις 31.1.2002 εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣτΕ εκείνων των πανεπιστημιακών που απομακρύνθηκαν επειδή αρνήθηκαν να διακόψουν την εργασία τους σε ιδιωτικά κέντρα. Ετσι σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφανθεί ότι ορθώς υπήρξε η απομάκρυνση, τότε θα βγει να θριαμβολογήσει η κυβέρνηση ότι πέτυχε την εξυγίανση.

Ταυτόχρονα, οι πανεπιστημιακοί θα διατηρήσουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Παζάρι, δηλαδή, πανεπιστημιακού επιπέδου με κατάληξη την αντιστροφή της παλιάς διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για ένταξη των πανεπιστημιακών στο ΕΣΥ: Το λεγόμενο ΕΣΥ να ενταχθεί τελικά στα πάσης φύσεως ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών και όσων κατηγοριών ιατρών ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση με την προώθηση των σχετικών αποφάσεων...


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ