Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Υπερεκμετάλλευση στα συνεργεία καθαριότητας

Συζητήθηκε η Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των νοσοκομείων και την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών που παρατηρείται μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, με συγκεκριμένα παραδείγματα στο Νοσοκομείο «Αγια Σοφία» και το «Ιπποκράτειο» όπου υπήρξαν φαινόμενα υπερεκμετάλλευσης.

Επιχειρώντας να απαντήσει ο υφυπουργός Εργασίας Ελ. Τζιόλας, σημείωσε ότι στις δυο αυτές περιπτώσεις παρενέβη η Επιθεώρηση Εργασίας επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δραχμών στον εργολάβο καθαριότητας του «Αγια Σοφία».

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σημείωσε ότι «βασική αιτία των προβλημάτων σε σχέση με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας είναι η λογική των περικοπών προς τον τομέα της Υγείας καθώς και η λογική των ιδιωτικοποιήσεων». Αναφερόμενος δε, στο πρόστιμο που επιβλήθηκε, τόνισε ότι αυτό δε σταματάει το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ζητώντας αποτελεσματικούς τρόπους παρέμβασης από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας με καθημερινούς ελέγχους. Επίσης, καταλόγισε ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων που στα πλαίσια της μείωσης του κόστους επιλέγουν τους εργολάβους με τη μικρότερη προσφορά η οποία αντλείται από τις αμοιβές των εργαζομένων. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να καταγγέλλεται η σύμβαση όταν υπάρχει παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ