Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Απόφαση για Φάιναλ 8 το Σεπτέμβρη

Λίγο πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, 2020 - 2021, θα κριθεί εκτός απροόπτου ο φετινός νικητής του Champions League στο μπάσκετ, όπως προκύπτει από την απόφαση που πήρε η FIBA. Βάσει αυτής η διοργάνωση, που λόγω της πανδημίας έχει ανασταλεί μεσούσης της προημιτελικής φάσης, θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά τύπου Φάιναλ 8 την περίοδο 30 Σεπτέμβρη - 4 Οκτώβρη.

Εχουν προκριθεί ήδη οι έξι από τις οκτώ ομάδες (ΑΕΚ, Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργκος, Σαραγόσα και Τουρκ Τέλεκομ) και απομένει να προκύψουν οι νικητές στα δύο τελευταία ζευγάρια των «16», Τενερίφη - Οστάνδη και Ντιζόν - Νίζνι, που έχουν οδηγηθεί σε τρίτους αγώνες (1-1 οι νίκες και στα δύο ζευγάρια) οι οποίοι θα διεξαχθούν όταν λήξει η περίοδος αναστολής της διοργάνωσης. Οταν συμπληρωθεί η οκτάδα του Φάιναλ 8, θα καθοριστεί και ο τόπος διεξαγωγής του, ανάμεσα στις έδρες των οκτώ ομάδων.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν μετά από πρόσφατη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIBA και των ομάδων, στην οποία οι διοικούντες της εκπροσώπου της Ελλάδας, ΑΕΚ, τάχθηκαν υπέρ του εγχειρήματος.

Οπως γίνεται φανερό, οι αλλαγές αυτές στον προγραμματισμό της διοργάνωσης δημιουργούν εντελώς νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Οι ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι εδώ αναμένεται να παρουσιαστούν στο Φάιναλ 8 πολύ διαφορετικές σε έμψυχο δυναμικό ή ακόμα και τεχνική ηγεσία, και με τις ευλογίες της FIBA, η οποία διευκρίνισε ότι επιτρέπονται όλες αυτές οι αλλαγές που συνήθως γίνονται κατά τις μεταγραφικές περιόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ