Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να καταθέσει τον νόμο για την «τράπεζα θεμάτων»!

«

Προκλητική κίνηση» χαρακτηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας την πρόθεση της κυβέρνησης (που έχει καταγραφεί σε δημοσιεύματα) να φέρει προς ψήφιση σε αυτές τις συνθήκες το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την «τράπεζα θεμάτων» και τις ρυθμίσεις για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και προσδένουν ακόμη περισσότερο το Λύκειο στην πρόσβαση.

Η Συντονιστική σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση ξέρει πως οι μαθητές σεβόμαστε όλο αυτό το διάστημα τις οδηγίες των επιστημόνων γιατρών και "μένουμε σπίτι". Εχουμε προσαρμόσει τόσο την καθημερινότητά μας όσο και την αγωνιστική μας δράση.

Ξέρει επίσης πως μέσα στη χρονιά υπήρξαν εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων, κινητοποιήθηκαν χιλιάδες μαθητές σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβρη έως και τον Μάρτη ενάντια στην επαναφορά της "τράπεζας θεμάτων".

Γιατί λοιπόν θα προχωρήσει τώρα έναν νόμο ενώ ξέρει πως δεν μπορούμε να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση;

Είναι υποκριτικό!

Μας έχουν ζαλίσει πως το μόνο που κάνει το υπουργείο Παιδείας είναι να "εργάζεται νυχθημερόν" για να γίνεται σωστά η τηλεκπαίδευση και για να δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η πραγματικότητα βέβαια τους διαψεύδει:

Η τηλεκπαίδευση έχει δεκάδες προβλήματα και μεγαλώνει η ανισοτιμία ανάμεσα στους μαθητές που πάνε ή δεν πάνε φροντιστήριο.

Ενώ, για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν έχει καν ανακοινωθεί επίσημα η μείωση της ύλης. Χιλιάδες συμμαθητές μας είναι μέσα στο άγχος από τις δηλώσεις υπουργών και υφυπουργών, που μία λένε για Ιούλη και μία για Σεπτέμβρη.

Οταν διαμαρτυρόμαστε, μας απαντάνε: "Είναι δύσκολη η κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, μη φωνάζετε, δεν είναι σωστό εν μέσω πανδημίας".

Αλλά για να περάσει το νομοσχέδιο είναι όλα εύκολα;

Πέρυσι, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τον νόμο Γαβρόγλου Μεγάλη Δευτέρα. Μάλλον η Κεραμέως και η ΝΔ είναι καλή μαθήτρια και θέλει να κάνει επανάληψη το μάθημά της και φέτος.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να καταθέσει τον νόμο για την "τράπεζα θεμάτων"! Η απάντηση των μαθητών δεν μπαίνει σε καραντίνα! Είμαστε σε ετοιμότητα:

  • Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα 15μελή και τα 5μελή μας, στις δεκάδες - πανελλαδικά - Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών.
  • Δηλώνουμε και δημοσιεύουμε με κάθε τρόπο (ανακοινώσεις, επιστολές, υπογραφές και ό,τι άλλο σκεφτούμε!).

Θα μας βρουν απέναντι!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ