Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οικότροφοι φοιτητές αντιμέτωποι με κοριούς!

Καταγγελία εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» από πανεπιστήμια της Αττικής

Δεν έφτανε στους οικότροφους φοιτητές η αγωνία τόσων ημερών μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών χωρίς μέριμνα για όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, τώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι και με απαράδεκτες συνθήκες διαμονής. Εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» από πανεπιστήμια της Αττικής καταγγέλλουν ότι οικότροφοι φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «Ελληνίς» «αντίκρισαν κοριούς κάτω από τα κρεβάτια τους και άθλιες συνθήκες υγιεινής στα δωμάτιά τους»!

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας παίρνει ανεπαρκή και επικίνδυνα μέτρα για τους εστιακούς φοιτητές», καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής» και προσθέτουν:

«Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι πίσω από την "ατομική ευθύνη" βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει απροστάτευτους τους οικότροφους φοιτητές εν μέσω πανδημίας!

Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους, η ασφαλής διαμονή των φοιτητών, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να θεωρείται δεδομένη στην εστία, αφού αποτελούν τη μόνιμη κατοικία των οικότροφων φοιτητών.

Με σταθερές απολυμάνσεις, αντισηπτικά, μέσα ατομικής προστασίας για τους εστιακούς.

Να συνεχιστεί η σίτιση των φοιτητών και μέσα στις διακοπές του Πάσχα με συσκευασμένα γεύματα.

Να αναλάβουν την ευθύνη τους για την τριτοκοσμική κατάσταση την οποία έζησαν οι οικότροφοι που μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Είναι ντροπή, όχι μόνο εν μέσω της πανδημίας, φοιτητές να καλούνται από την κυβέρνηση και το υπουργείο να διαμένουν σε χώρους με κοριούς, σε απαράδεκτες συνθήκες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ