Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Διαμαρτυρία στον όμιλο της «Βιοϊατρικής»

Μετά το εκβιαστικό δίλημμα «μειώσεις μισθών ή κανονική άδεια», που τέθηκε τις προηγούμενες μέρες στους εργαζόμενους του μαιευτηρίου «Ρέα», έρχεται ο όμιλος «Βιοϊατρική» κι αναστέλλει τη λειτουργία σε 19 από τα 34 υποκαταστήματα στην Αττική, ενώ ακόμη και σ' εκείνα που συνεχίζουν τη λειτουργία, τα 9 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο για την πρωινή βάρδια. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Χτες έγινε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά εργαστήρια του Ομίλου «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» στην Λ. Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

«Αυτές είναι οι αποφάσεις του κορυφαίου ιδιωτικού ομίλου ΠΦΥ που ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά σε δεκάδες εργαζόμενους την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή (...) Στους εργαζόμενους επιβάλλεται αναστολή σύμβασης εργασίας (...) Μόλις έπεσε η δουλειά λόγω της επιδημίας, ο εργαζόμενος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, σε αναστολή συμβάσεων, να ψάχνει το επίδομα», καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο είχε ζητήσει έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς «στα εργαστήρια που γίνεται η λήψη κι επεξεργασία των δειγμάτων κορονοϊού, εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ο ΕΟΔΥ δηλώνει αναρμοδιότητα να κάνει έλεγχο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκε για έλεγχο (...) Ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι όσο κυριαρχεί το κριτήριο του κέρδους οι λαϊκές ανάγκες θα μπαίνουν στην άκρη. Ακόμη και τώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας μετράει χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό, μέτρα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό, αναλώσιμα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι αφήνουν από τη μια εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στην πανδημία και συγχρόνως συνεχίζουν ακάθεκτοι να πουλάνε τις εργασίες τους αξιοποιώντας τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου τομέα. Αντί να επιταχθούν από το κράτος προκειμένου να υπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού, τους δίνεται "γη και ύδωρ" για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους, μειώνοντας το μισθολογικό "κόστος", με το πρόσχημα της υπολειτουργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ