Σάββατο 11 Απρίλη 2020 - Κυριακή 12 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Εδώ και τώρα να σταματήσει ο παραλογισμός

«Στις 15 Απρίλη πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο Δημήτρης Φίλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζόμενος στα «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Το κλαδικό σωματείο, τόνισε, στέκεται με ευθύνη «απέναντι στις καταγγελίες πολλών συναδέλφων που ανησυχούν πραγματικά για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους, αλλά και για την παραπέρα διασπορά του ιού».

«Ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσει ο παραλογισμός», είπε. Διατύπωσε το αίτημα να γίνεται χωρίς χρονοτριβή το τεστ, προκειμένου οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μεγάλους χώρους δουλειάς, καταστήματα, αποθήκες και γραφεία οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα να γνωρίζουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, «ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο κανένας συνάδελφος, να σπάει από τη γέννησή της η πιθανή διασπορά».

Εφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εργαζόμενους που εμφανίζουν συμπτώματα σε αποθήκες μεγάλων αλυσίδων «που εφοδιάζουν όλα τα καταστήματα σε πόλεις και νόμους, δηλαδή σε μια εφοδιαστική αλυσίδα που μπαίνουν μέσα εργαζόμενοι, οδηγοί, πωλητές και μεταφέρουν τα προϊόντα σε κάθε κατάστημα και ράφι».

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες εργοδοτών για «τμήματα και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης», ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι «έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας. Αντιθέτως, ψυχολογική στήριξη χρειάζονται όλοι αυτοί που από τις κεντρικές διευθυντικές τους θέσεις προσπαθούν να καλύψουν κρούσματα και να μη γίνεται σούσουρο, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία. Είναι αυτοί που προ πανδημίας μάς καλούσαν να χαμογελάμε για 300 ευρώ, και σήμερα μας λένε πως όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα χώρο δουλειάς επιλέγουν να καθαρίζουν και να στέλνουν στην καραντίνα μόνο το τμήμα του συγκεκριμένου εργαζόμενου, λες και οι εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους ή διακτινίζονται και πετάνε για να φτάσουν στο πόστο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ