Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δικογραφίες για τις εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Δικογραφίες σχηματίστηκαν από τους κατά τόπους εισαγγελείς για τα περιστατικά σε ναούς στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς παραβίασαν την απαγόρευση και προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς. O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Β. Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι. Το ίδιο έχει κάνει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης. Εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, να ερευνηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς τα περιστατικά που σημειώθηκαν την Κυριακή σε ναούς στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, με τον οποίο επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο Κουκάκι εμφανίζεται ο ιερέας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, από την πίσω πόρτα του ναού. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής. Από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοίνωσαν ότι «ερευνάται το περιστατικό» στο Κουκάκι και ότι «θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες». Παρόμοια περίπτωση φέρεται να υπάρχει και στην Κέρκυρα, στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ