Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές

Σενάρια που οδηγούν σε δεκάδες απολύσεις και σε μειώσεις μισθών επεξεργάζεται η εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οπως καταγγέλλει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, τα σενάρια αφορούν στη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν στο τέλος Απρίλη και αφορούν 75 εργαζόμενους, αλλά και στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας για συμβάσεις αορίστου χρόνου, με παράλληλη μείωση μισθού κατά 50%.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τη ΔΕΣΚ, «δήλωσε την Παρασκευή (10/4/20) ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις διοικήσεις των σωματείων ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στους πρόθυμους της εργοδοσίας, στο ΔΙΚΤΥΟ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), καλώντας τους μετά τη συμβολή τους στις αντεργατικές αλλαγές στη ΣΣΕ (9ημερη συνεχή δουλειά κ.ά.) - τώρα με πρόσχημα την πανδημία - να στηρίξουν τα νέα αντεργατικά μέτρα - φωτιά (...)».

Στο μεταξύ, την απόλυση «ενοικιαζόμενου» εργαζόμενου από την εργοδοσία της ΕΛΤΑ Courier καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) προσθέτοντας ότι «γελάνε ακόμα και οι πέτρες» με τη δικαιολογία που χρησιμοποίησε για να κάνει την απόλυση, ότι «δεν υπάρχει έργο για να απασχοληθεί ο συνάδελφος», όταν η εντατικοποίηση χτυπάει «κόκκινο» και «η εργοδοσία προσπαθεί να καθιερώσει τη σαββατιάτικη εργασία, σε κάποιες εταιρείες και την κυριακάτικη».

Οπως καταγγέλλει, «οι διαλογείς στο ΚΔΑ μπορεί να φτάσουν να εργαστούν και 12 ώρες σε μια μέρα», αλλά οι εταιρείες, «αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό και να μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, απολύουν». Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί να γυρίσει στη δουλειά ο απολυμένος συνάδελφος και επισημαίνει ότι η απόλυσή του είναι ένα ακόμα παράδειγμα της συνολικότερης στάσης της εργοδοσίας απέναντι και σε καταγγελίες του Συνδικάτου για τη μη τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, μειώσεις μισθών 7,5% και πάνω, για ένα εξάμηνο, ανακοίνωσε στο προσωπικό η εταιρεία «Prodyna», πίσω από τον κουρνιαχτό της πανδημίας και των αντεργατικών ΠΝΠ της κυβέρνησης. Τα παραπάνω καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τροποποίηση της σύμβασης και μείωση στο μισθό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ