Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Λόγια «συμπάθειας» για τους υγειονομικούς, μέτρα «εδώ και τώρα» για το κεφάλαιο

Το νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφτηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας, κατάλληλο ντεκόρ της υποκριτικής ρητορικής του περί στήριξης του τομέα της Υγείας, των γιατρών και νοσηλευτών «που δίνουν μια δύσκολη μάχη αυτές τις μέρες για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή», όπως είπε. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδ. Ξανθός και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης.

Την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας υπερασπιζόταν στα λόγια τα αντίθετα απ' όσα έπραξε από κυβερνητικές θέσεις, υλοποιώντας μέχρι κεραίας την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και υποβάθμισής της, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν στην ανάγκη για μεγαλύτερη και «εδώ και τώρα» στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα του να αποσοβηθεί μια νέα καπιταλιστική κρίση.

Ο τομεάρχης Οικονομίας Ν. Παππάς σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι σαν «γκάζι στην κατηφόρα να προβλέπεις ύφεση έως 10% και να λαμβάνεις μέτρα στο 3,5% του ΑΕΠ».

Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «γενναία μέτρα εδώ και τώρα», σαν αποτρεπτικά της ύφεσης, όπως ισχυρίστηκε, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα, όπου κανενός είδους κρατική παρέμβαση δεν είναι ικανή να ανακόψει την προδιαγεγραμμένη πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αναρωτήθηκε, επίσης, αναπαράγοντας τον καημό των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, για το «πώς μια ελληνική επιχείρηση θα ανταγωνιστεί μία γερμανική, μία γαλλική ή μία ισπανική εταιρεία, η οποία παράγει το ίδιο προϊόν και πλέον θα στηρίζεται και στις πλάτες του κράτους, που θα καλύπτει το 70% ή το 80% του κόστους παραγωγής».

Προκλητικές οι δηλώσεις Τσίπρα

Στο μεταξύ, με αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη - αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου με ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να έχουν "τη στήριξη όλων μας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη" είναι προκλητική. Είχε πολλές ευκαιρίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει το "Αττικό", αλλά δεν το έκανε. Ακόμα όμως και μέχρι πριν λίγες μέρες, ο ίδιος ο κ.Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάθονταν τόσο πολύ στο... σπίτι τους που ούτε ένας από αυτούς δεν ήρθε στις πύλες των νοσοκομείων στις οποίες οι υγειονομικοί πάλευαν απαιτώντας ενίσχυση σε μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Τα λόγια "συμπάθειας" για γιατρούς και νοσηλευτές και τα "κροκοδείλια δάκρυα" για τα προβλήματα δεν λένε τίποτα. Οι πράξεις και οι πολιτικές επιλογές μετράνε, και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνέχεια των προηγούμενων με μειωμένους προϋπολογισμούς, νοσοκομεία με συμβασιούχους και εργολάβους, ράντζα και κλειστές κλίνες ΜΕΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ