Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την πρωτοβουλία των σωματείων εμποροϋπαλλήλων χαιρετίζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), που την προηγούμενη βδομάδα οργάνωσε με επιτυχία μέρα δράσης με αιτήματα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των υγειονομικών.

«Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να μη λείψει τίποτα από τα σπίτια μας. Εργάζονται part time, με ολιγόμηνες, ακόμα και ολιγοήμερες συμβάσεις, χωρίς ρεπό, πέρα από το ωράριό τους, και τις Κυριακές, είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά καταστήματα. Κακοπληρωμένοι, εκτεθειμένοι στον ιό σήμερα και στην ανεργία αύριο, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους», τονίζει και καταλήγει: «Κανένας μόνος στην επιδημία! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ