Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πλατιά η απήχηση της πρωτοβουλίας σε σωματεία και φορείς

Οι εργαζόμενοι στη «Mellon» φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα συνθήματα της μέρας δράσης
Οι εργαζόμενοι στη «Mellon» φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα συνθήματα της μέρας δράσης
Την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στην πρωτοβουλία δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων για τη διοργάνωση μέρας πανελλαδικής δράσης εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σωματεία και ενώσεις συνταξιούχων.

Μεταξύ άλλων, στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Αγρινίου, Νάουσας, το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Με έναν ευρηματικό τρόπο εξέφρασε την υποστήριξή του στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Mellon». Εργαζόμενοι, μέλη του σωματείου, φωτογραφήθηκαν κρατώντας στα χέρια τους τα συνθήματα και τα αιτήματα της μέρας δράσης, στέλνοντας το μήνυμα πως στηρίζουν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

Την πρωτοβουλία των σωματείων στηρίζουν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα. Με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ που δουλεύουν «μέσα σε ένα όργιο εντατικοποίησης, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας» τους, και δέχονται καθημερινή πίεση ώστε να παραιτηθούν από τα δικαιώματα στα ρεπό, στις άδειες «ειδικού σκοπού», στο διάλειμμα, ακόμα και αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. «Δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματά μας σε καραντίνα!», τονίζει η ΟΓΕ και ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία.

Τη στήριξή της εκφράζει επίσης με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στο πλευρό των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ στέκονται επίσης μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους.

Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Οικοτρόφων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής ΕΚΠΑ και Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ: Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΠΤΔΕ, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΤΕΦΑΑ και Ιατρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ