Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου στο διαδίκτυο

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν σήμερα, Τρίτη, στις 2 μ.μ., κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Τουρισμό - Επισιτισμό λόγω της πανδημίας και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων Κω, Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE» και η Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού - Επισιτισμού Ρεθύμνου.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το κανάλι του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCI18f9j_U9bgLoZggQCGFAg) και στη σελίδα του στο «Facebook» (https://www.facebook.com/sundikato.episitismou.tourismou).

Με υπόμνημά τους προς την κυβέρνηση 43 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία διεκδικούν μια σειρά από αιτήματα για την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εποχικών εργαζομένων και των «ελαστικά» απασχολούμενων στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού. Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ηρακλείου, συνυπογράφοντας το υπόμνημα, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σήμερα, στις 11 π.μ., στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Κνωσού.

Στο μεταξύ, ο ΣΕΤΕ με επιστολή του στον πρωθυπουργό διατυπώνει μια ανανεωμένη λίστα αξιώσεων για την παραπέρα μείωση της φορολογίας και την παροχή πρόσθετων «εργαλείων ρευστότητας για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων». Για τους εργαζόμενους του κλάδου, ζητά «προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων από την επανεκκίνηση της οικονομίας και για όλο το 2020», μεταξύ άλλων και «μέσω επιδότησης εργοδοτικών εισφορών». Επίσης, θέτει στο στόχαστρο τις ημερομηνίες επαναπρόσληψης των χιλιάδων εποχικών ζητώντας να μην ισχύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ