Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΠΑ
Να σταματήσουν όλες οι κυρώσεις κατά άλλων χωρών

Καμπάνια ενάντια στις κυρώσεις και τις στρατιωτικές επεμβάσεις
Καμπάνια ενάντια στις κυρώσεις και τις στρατιωτικές επεμβάσεις
Με επιστολή του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ΟΗΕ το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ (μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης) καλεί σε διεθνή διαμαρτυρία για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά άλλων χωρών, όπως και ο ΟΗΕ, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην επιστολή σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Η παγκόσμια διάδοση του COVID-19 έδειξε την παράνομη και ανήθικη πρακτική της επιβολής μονομερών καταναγκαστικών μέτρων (οικονομικών κυρώσεων) από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι άνω των τριάντα εθνών. Ο οικονομικός πόλεμος εναντίον εκείνων των εθνών είχε ήδη οδηγήσει σε αδιανόητο πόνο του λαού στα στοχευόμενα έθνη, ακόμη και πριν από την πανδημία του COVID-19.

Με την καταστροφή της παγκόσμιας πανδημίας, οι χώρες-στόχοι - ιδίως η Βενεζουέλα, η Κούβα, το Ιράν, η Συρία και η Ζιμπάμπουε - δυσκολεύονται να προστατεύσουν και να σώσουν τη ζωή των πολιτών τους ενόψει της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Οι κυρώσεις αυτές αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Και καταλήγει:« η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί τώρα το γεγονός ότι την κοινή γνώμη απασχολεί η πανδημία για να εντείνει τις στρατιωτικές της ενέργειες εναντίον των στοχευόμενων κρατών. Αυξάνει τις απειλές εναντίον του Ιράν και της Συρίας, συμμετέχοντας σε μια σιωπηρή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και απέστειλε τα ναυτικά πολεμικά πλοία στις ακτές της Βενεζουέλας απαιτώντας τη συνολική παράδοση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόνο ένα παγκόσμιο κύμα λαϊκής διαμαρτυρίας μπορεί να σταματήσει αυτές τις πολιτικές και ενέργειες κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο (https://uspeacecouncil.org) για να υπογράψετε την ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και προς τα Ηνωμένα Εθνη, προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Εχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη και πρέπει να δράσουμε γρήγορα.

Οι κυρώσεις σκοτώνουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ