Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΡΩΣΙΑ
Αύξηση των κρουσμάτων

Ολο και περισσότεροι οι βαριά άρρωστοι με κορονοϊό

ΜΟΣΧΑ.--

Ξεπέρασαν χτες τις 21.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία, ενώ σχεδόν 2.800 νέα κρούσματα προστέθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Επίσημα έχουν ανακοινωθεί 170 νεκροί. «Το μοναδικό στοιχείο που μας καθησυχάζει και μας κάνει να ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μια εκθετική αύξηση, είναι ότι ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων καθημερινά είναι της τάξεως του 17-18%», σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Στο μεταξύ, περίπου 300 ασθενείς με κορονοϊό παρακολουθούνται ιατρικά ...εξ αποστάσεως και περισσότεροι από 240 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα.

Η κατάσταση στη Ρωσία δεν αλλάζει προς το καλύτερο, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα: «Βλέπουμε ότι η κατάσταση αλλάζει καθημερινά και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν. Ολο και πιο πολλά είναι τα βαριά περιστατικά της νόσου». Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της ακόμη και τα πιο δύσκολα και ακραία σενάρια εξέλιξης της κατάστασης σε σχέση με τον κορονοϊό τουλάχιστον με ορίζοντα δέκα ημερών, ώστε «να μπορούμε ευέλικτα, άμεσα να επανακαθορίζουμε τη στρατηγική και τακτική των ενεργειών μας».

Οπως εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι άνεργοι στη Ρωσία ενδέχεται να φτάσουν - με αφορμή την πανδημία - τα 8 εκατ. (από 2,5 εκατ. σήμερα) και αυτό θα ισχύει ενδεχομένως έως το τέλος του έτους. Μετά το τέλος της πανδημίας, «θα υπάρξει επανεκκίνηση, σταδιακή αύξηση της ζήτησης και θα ανακάμψει σταδιακά η καταναλωτική ζήτηση» και «θα αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ