Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Να γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε όλα τα ιδρύματα της πόλης

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, με την οποία ζητά να γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊου στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της πόλης. Στην επιστολή αναφέρει:

«Ο δήμος Πατρέων σάς παρακαλεί, στο πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλα τα ιδρύματα της πόλης καθώς και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση καθώς για συνεργασία με τις υπηρεσίες σας».

Επίσης, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη ο Κ. Πελετίδης εισηγείται τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Συγκεκριμένα:

«Στο εναπομείναν ανοιχτό τμήμα της παραλιακής ζώνης, μετά το κλείσιμο της περιοχής του έλους της Αγυιάς, αυξήθηκε ο συνωστισμός των πολιτών (όλων των ηλικιών) τις τελευταίες μέρες. Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού Covid-19 και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, εισηγούμαστε τον περιορισμό κίνησης πολιτών από τη βόρεια πύλη του λιμανιού (θεατράκι) έως την περιοχή της πλαζ (οδός Κανελλοπούλου). Ο περιορισμός προτείνεται να ισχύει από τις 15.00 έως τις 08.00 της επομένης τις καθημερινές, καθώς και όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Εισηγούμαστε τα ανωτέρω μέτρα να ισχύσουν άμεσα και παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε την πρόθεση της δημοτικής αρχής στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για σχετική απόφαση».

Τρόφιμα και βιβλία σε οικογένειες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, με στόχο τη στήριξη του λαού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Τη Δευτέρα 13 Απρίλη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Ανδρέας Μάζης, μέλος του ΔΣ, παρέδωσαν στον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρο Τουλγαρίδη μεγάλο αριθμό βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα οποία θα διανεμηθούν σε οικογένειες που στηρίζονται με τρόφιμα.

Το βιβλίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους «συντρόφους» στη ζωή μας, ιδιαίτερα σήμερα, που το μυαλό και η καρδιά μας πρέπει να είναι ζεστή, να σκέφτεται και να εκφράζει την αλληλεγγύη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η επιλογή των αναγνωσμάτων - την επιμέλεια είχαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη - έγινε ανά ηλικία και κατηγορία. Πρόκειται για έργα παιδικής λογοτεχνίας, λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες, εκδόσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορία και την πορεία συνόλων του δήμου Πατρέων, καθώς και παραμύθια.

Η παράδοση των βιβλίων θα γίνει από τους εργαζόμενους στον Κοινωνικό Οργανισμό του δήμου.

Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς παρόμοιου περιεχομένου πρωτοβουλιών και συνεργασιών του Πολιτιστικού Οργανισμού με τον ΚΟΔΗΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ