Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Παρεμβάσεις για επείγουσα στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων

Χτες στην Περιφέρεια στη Λάρισα, σήμερα σε Καρδίτσα και Λαμία

Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών στη Λάρισα
Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών στη Λάρισα
Αμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων για όσο διαρκεί η πανδημία, απαίτησε με παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπροσωπεία των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Στη συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη, επισήμαναν πως παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μεταξύ άλλων και με επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχουν πάρει καμιά απάντηση και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από την κυβέρνηση που να τους στηρίζει.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις που προβάλλουν οι Ομοσπονδίες, επείγοντα χαρακτήρα έχουν τα αιτήματα να λειτουργήσουν άμεσα οι λαϊκές αγορές με τη συμμετοχή μόνο αγροτοπαραγωγών για να διαθέτουν τα προϊόντα τους, η ένταξη αυτών των παραγωγών στο βοήθημα των 800 ευρώ και η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την απώλεια στην τιμή κρέατος μπροστά και στο Πάσχα λόγω των μέτρων της καραντίνας.

Οπως σημείωσε η αντιπροσωπεία των αγροτοκτηνοτρόφων, σε δήμους όπως η Καρδίτσα οι λαϊκές αγορές είναι κλειστές εδώ και ένα μήνα και το λουκέτο συνεχίζεται, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης λόγω των κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, με αποτέλεσμα οι μικροί παραγωγοί να γίνονται έρμαιο στα χέρια εμπόρων που ζητάνε να αγοράσουν κοψοχρονιά τα προϊόντα τους ή να βλέπουν να σαπίζει η παραγωγή στο χωράφι, αφού είναι ευαίσθητα προϊόντα και δεν καταναλώνονται.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τους κτηνοτρόφους που βλέπουν να μειώνεται το εισόδημά τους, καθώς ένα μέρος της παραγωγής μένει αδιάθετο, ενώ τη μικρή ποσότητα που φτάνει στην αγορά την αγοράζουν οι μεγαλέμποροι με εξευτελιστικές τιμές. Ανάλογη είναι η κατάσταση με τους αγρότες που έχουν πληγεί από τα μέτρα, όπως οι παραγωγοί κρασιού και τσίπουρου, που το διέθεταν στην αγορά και τώρα αυτό είναι αδύνατο. Στο τέλος της συνάντησης, ο περιφερειάρχης δήλωσε πως πιθανά να ανοίξουν οι λαϊκές αγορές τις επόμενες μέρες.

Σε άλλες πόλεις

Παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα και στην Καρδίτσα, όπου αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ μαζί με παραγωγούς λαϊκών αγορών θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Καρδίτσας

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, για να αναδείξει ζητήματα όπως οι πλημμύρες σε καλλιέργειες από την τελευταία κακοκαιρία, η χαμηλή τιμή στα αμνοερίφια, ο κίνδυνος να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί λόγω τηλεπισκόπησης, η έλλειψη μέτρων οικονομικής στήριξης από τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους και οι Σύλλογοι Πωλητών Λαϊκών Αγορών (2024-02-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιτήματα για την επιβίωσή τους (2021-02-16 00:00:00.0)
Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης (2020-06-27 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι (2018-10-19 00:00:00.0)
Πολλά «καλάθια» ...κοροϊδία (2011-02-10 00:00:00.0)
Κυβερνητική άρνηση στα δίκαια αιτήματά τους (2008-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ