Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παρεμβάσεις σε γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κρήτη

Αγωνιστικές παρεμβάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κρήτη πραγματοποίησαν χτες Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ηρακλείου πραγματοποίησε παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΟΑΕΔ. Κατέθεσε στον περιφερειακό διευθυντή το υπόμνημα που συνυπογράφουν η Επιτροπή Αγώνα και 43 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εποχικών και «ελαστικά» απασχολούμενων στον κλάδο. Επίσης ανέδειξε το πρόβλημα των σπουδαστών του Τμήματος Μετεκπαίδευσης Μαγειρικής Τέχνης, οι οποίοι έχουν διακόψει το ταμείο ανεργίας από το Γενάρη, την αμοιβή που δικαιούνται ως επιδοτούμενοι σπουδαστές θα την πάρουν τον Ιούνη, ενώ δεν εντάσσονται ούτε στο επίδομα των 800 ευρώ και πρέπει να επιβιώσουν χωρίς κανένα εισόδημα για μήνες.

Υπόμνημα αιτημάτων στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ κατέθεσε και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Ρεθύμνου, σε συνέχεια της δράσης που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα με προώθηση επιστολών εργαζομένων που αποκλείονται από οποιαδήποτε επιδότηση.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εργαζομένων Εστιατορίων και Μαγείρων Νομού Χανίων, της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, του Σωματείου Εργαζομένων Διανομέων Χανίων και της Επιτροπής Σπουδαστών ΔΙΕΚ Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ