Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργιακές κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας αύριο στην Αθήνα, μεταξύ 12 - 3 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στη 1 στον πεζόδρομο της Κοραή και απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ

Παναθηναϊκή τρίωρη στάση εργασίας, (12 - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή θα πραγματοποιήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αύριο Δευτέρα, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2002.

Αν και η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ άσκησε έντονη κριτική στον προϋπολογισμό, η πλειοψηφία της προχώρησε στην κήρυξη της στάσης εργασίας χωρίς να καθορίσει αγωνιστικό πρόγραμμα για τη συνέχεια. Οι ταξικές δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ έχουν προτείνει την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, την υιοθέτηση ενός πλαισίου που θα ανατρέπει τις κυβερνητικές επιλογές για τον προϋπολογισμό και συνολικότερα, την κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους.

Στη στάση εργασίας μετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που μόνιμο μέλημά της το τελευταίο διάστημα είναι η διεκδίκηση επιδομάτων, χωρίς να θίγει καν τα «καυτά» προβλήματα (Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, εργασιακές σχέσεις, δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερίες κλπ.), στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει τους αρμόδιους για εμπαιγμό.

Απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ

Με προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2002.

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ απέρριψε την πρόταση της ΕΣΑΚ Υγειονομικών για επέκταση του διεκδικητικού πλαισίου έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης καθώς και διοργάνωση συγκέντρωσης έξω απ' τη Βουλή αύριο. Ετσι η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει μόνο στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει αύριο στον πεζόδρομο της Κοραή, ώρα 1 μ.μ.

Τα αιτήματα της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι η αύξηση των δαπανών για Υγεία - Πρόνοια, προσλήψεις 6.000 σαν μόνιμο προσωπικό και να διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ