Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων για την προστασία του λαού

Ενα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων που αφορά στην προστασία του λαού της περιοχής κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην έκτακτη μονοθεματική (ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή μόνο των επικεφαλής των παρατάξεων.

Και σε αυτήν τη συνεδρίαση η διοίκηση της Περιφέρειας συνέχισε την προσπάθεια παρουσίασης μιας «μαγικής εικόνας» για την κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και στην περιοχή, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων της Περιφέρειας αλλά και για τις διάφορες πρωτοβουλίες - δικές της και της κυβέρνησης - το τελευταίο διάστημα. Στην προσπάθειά της αυτή εξασφάλισε την ουσιαστική συναίνεση των παρατάξεων του Χρ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και του Χρ. Παπαστεργίου (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι προσπέρασαν τις εκκλήσεις ενώσεων και σωματείων υγειονομικών για την κάλυψη των ελλείψεων και τη λήψη άμεσα των αναγκαίων μέτρων, τις διαμαρτυρίες σωματείων για τους όρους εργασίας σε μια σειρά εργασιακών χώρων της περιοχής, όπου δεν τηρούνται ούτε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας της υγείας και αποφυγής συγχρωτισμού. Αντίθετα, υπερθεμάτισαν για μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία, ως γνωστόν, θα πληρώσουν για ακόμα μια αφορά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και της περιοχής.

Στο πλαίσιο προτάσεων και διεκδικήσεων που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

-- Να εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις συνθήκες.

-- Οι αρμόδιοι υπάλληλοι που κάνουν ελέγχους, να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

-- Να κατοχυρώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του «ΥΓΡΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ Η.Α.Δ. 500 ml», που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.

-- Να εντείνει τους ελέγχους μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε χώρους δουλειάς (σούπερ μάρκετ, αποθήκες, βιομηχανίες - βιοτεχνίες, εργοτάξια, κ.α.), για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

-- Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση.

-- Να προχωρήσει σε ανακατεύθυνση κονδυλίων, ώστε να ενισχυθούν οι πόροι που κατευθύνονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

-- Να απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τα ΕΛΠΕ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία. Να απαιτήσει άμεση αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση αποβλήτων.

-- Να πάρει, στο πλαίσιο της ευθύνης της, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους, αποτελεσματικά μέτρα ενημέρωσης και υγειονομικής στήριξης για τους Ρομά. Αντίστοιχα να πράξει και με τους πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ