Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά καταγράφηκε χτες, μέρα, μάλιστα, που οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ συνέρχονταν σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο μεταξύ άλλων την ...αλληλοϋποστήριξη των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας εν μέσω κορονοϊού.

Νωρίς το μεσημέρι, ζεύγος οπλισμένων τουρκικών «F-16» πέταξε διαδοχικά πάνω από Σάμο, Αρκιούς, Λειψούς, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.

Επιπλέον, τρία τουρκικά «F-16» πέταξαν λίγο μετά τις 3 μ.μ. πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες. Ακολούθησε λίγο αργότερα ζεύγος τουρκικών μαχητικών που έκανε υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο, ενώ αργότερα το ζεύγος επανήλθε πάνω από τις Οινούσσες.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά όπως και σειρά εμπλοκών. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, χτες, μέσα σε μια μόνο μέρα, έγιναν 15 υπερπτήσεις, 46 παραβιάσεις και 4 εμπλοκές!

Σημειωτέον, ο συνολικός αριθμός υπερπτήσεων από την αρχή της χρονιάς ξεπερνά πια τις 210, νούμερο πρωτοφανές, που αντανακλά τόσο την κλιμάκωση της έντασης των ανταγωνισμών για τα μερίδια της λείας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όσο και το γεγονός ότι καμία διαφύλαξη των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υφίσταται εντός πλαισίου ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ