Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο πλευρό των μεταλλεργατών σε Πέραμα και Ελευσίνα

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης χτες

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Τη λήψη μέτρων προστασίας των μεταλλεργατών από την πανδημία στα επισκευαζόμενα πλοία, την κάλυψη των ανέργων του κλάδου, οι οποίοι έχουν μείνει «εκτός» ακόμα και από το 800άρι, την απαγόρευση των απολύσεων και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας απαίτησαν οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετατρέποντας σε βήμα διεκδίκησης τη χτεσινή πρωτοβουλία ενημέρωσης που ανέλαβαν από κοινού το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, μπροστά στην πύλη της Ζώνης.

Ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέφερε αρχικά ότι οι μεταλλεργάτες είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που αγωνίζονται για να φέρουν σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, διεκδικώντας παράλληλα τη στελέχωση των νοσοκομείων και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Εξέφρασε τη στήριξη και στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Για τον κλάδο, επανέλαβε τα αιτήματα που θέτει το συνδικάτο με κάθε τρόπο, για εργαζόμενους και ανέργους, ενώ κατήγγειλε και τον πακτωλό χρημάτων που δίνει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να μείνουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί εν καιρώ πανδημίας, αλλά ούτε και αυτά που σκέφτονται οι εργοδότες.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Από την ενημέρωση των εργαζομένων στη Ζώνη
Από την ενημέρωση των εργαζομένων στη Ζώνη
Στο μεταξύ, συμβολική διαμαρτυρία έξω από την πύλη των Ναυπηγείων Ελευσίνας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αφού εδώ και 15 μέρες έχει λήξει η σύμβαση του εργοστασίου με το Πολεμικό Ναυτικό και οι εργαζόμενοι είναι πάλι «στον αέρα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου καθώς και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ. Στους εργαζόμενους μίλησαν ο γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου, Κώστας Μυτιληνιού, και ο Γιάννης Κουφής, εργαζόμενος στο ναυπηγείο και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου.

Ανάμεσα σε άλλα, αναδείχτηκαν οι ευθύνες της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου, που όχι μόνο δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά, αντίθετα, με αφορμή και την επιδημία του κορονοϊού, τους καλεί να σωπάσουν, να κάνουν υπομονή.

Εργαζόμενοι του ναυπηγείου πήραν το λόγο και μετέφεραν το μεγάλο πρόβλημα της απληρωσιάς, αφού δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο του Πάσχα, ενώ όπως τονίζουν ο σημερινός εργοδότης είναι εξαφανισμένος (όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι). Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «δεν θα πεθάνουμε από τον κορονοϊό, αλλά από την απληρωσιά».

Με την κινητοποίηση, το Συνδικάτο Μετάλλου και οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου απαιτούν από την κυβέρνηση: Να συνεχίσουν όλοι στο ναυπηγείο να εργάζονται υπό συνθήκες υγείας και ασφάλειας, λαμβάνοντας το μισθό τους κανονικά. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την πρόληψη κατά του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εργοδοσία αδιαφορεί και μένουν απροστάτευτοι. Να συνεχιστούν η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και η αποπεράτωση του έργου των αναγκαίων για τη χώρα μας πυραυλάκατων. Να μην μπουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε καραντίνα με πρόσχημα την πανδημία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, εξόφληση δεδουλευμένων και ΣΣΕ για όλους (2022-07-15 00:00:00.0)
Συνεχίζουν για το εποχικό επίδομα οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων (2014-11-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας (2012-07-12 00:00:00.0)
Εστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης με τη χτεσινή απεργία (2012-03-16 00:00:00.0)
Σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας (2011-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ