Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για τη διεξαγωγή διαδικτυακής εικαστικής έκθεσης

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε εικαστικούς καλλιτέχνες - μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και εκπαιδευτικούς Τέχνης, που είτε κατάγονται από την Πάτρα, είτε ζουν στην Πάτρα, για τη διεξαγωγή διαδικτυακής - ψηφιακής εικαστικής έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης, από τις 10 Μάη.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Οργανισμού: «Μέσα από την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη έκθεση πιστεύουμε ότι οι εικαστικοί καλλιτέχνες, μπορούν - αξιοποιώντας την Τέχνη τους - να συμβάλουν σημαντικά στην πραγματική ανάταση και αισιοδοξία, στο να μη νιώσει κανείς μόνος του, στην έκφραση της αλληλεγγύης σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στους εργαζόμενους σε όλους εκείνους τους κλάδους που παραμένουν ανοιχτοί αυτό το διάστημα, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού μας. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, για να μη φορτωθεί ο λαός στις πλάτες του τις συνέπειες της πανδημίας. Να αποτυπώσει καθένας μέσα από τον χρωστήρα, το πενάκι, τη σμίλη του, με όποιον τρόπο έκφρασης επιλέξει τις σκέψεις, τα συναισθήματά του, τη διέξοδο και πώς τη φαντάζεται, στέλνοντας το μήνυμα πως κανείς δεν είναι μόνος του, πως η δύναμη βρίσκεται στη συλλογική δράση και διεκδίκηση!

Την ίδια στιγμή, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς για πρώτη φορά μέσω της ιστοσελίδας του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, συνολικά ο λαός της Πάτρας να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το έργο των εικαστικών καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν και κατάγονται από την Πάτρα ή ζουν στην πόλη μας, εμπνέονται, αντλούν ερεθίσματα και δημιουργούν από την καθημερινότητά της.

Ευελπιστούμε ότι η θετική σας ανταπόκριση στην πρωτοβουλία που παίρνουμε θα συμβάλει όχι μόνο στην προσπάθεια να δώσουμε διέξοδο μέσω της τέχνης και του πολιτισμού στους συμπολίτες μας, μέσω μιας υψηλής αισθητικής έκθεσης εικαστικών τεχνών, αλλά την ίδια στιγμή θα συμβάλει σε ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τη Δημοτική Πινακοθήκη, ώστε να καταγραφεί και να αρχίσει να αναδεικνύεται και να αξιοποιείται μέσω εκθέσεων και άλλων πρωτοβουλιών που θα λάβουμε στο μέλλον, το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας».

Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά από τις 10.00. έως τις 13.00 (εκτός Σαββατοκύριακου) με το γραφείο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ