Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Καμία απάντηση για την εκπαιδευτική διαδικασία στις καλλιτεχνικές σχολές

Copyright 2018 The Associated

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το υπουργείο Πολιτισμού για τη στάση του απέναντι στα προβλήματα που βιώνουν οι σπουδαστές των συγκεκριμένων καλλιτεχνικών σχολών αλλά και στις διεκδικήσεις τους.

Οπως σημειώνεται, «μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΠΠΟ σε σχέση με τη λειτουργία και την εκπαιδευτική διαδικασία στις σχολές Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου, ακούσαμε διά στόματος του επίσημου φορέα τα εξής:

Είναι παράλογο να αναμένουν οι σπουδαστές τόσο σύντομες απαντήσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία των σχολών τους σε αυτήν την έκτακτη κατάσταση. Είναι παράλογο να λέμε ότι υπάρχει σήμερα κάποιος σπουδαστής ή δάσκαλος που δεν έχει τα απαραίτητα μέσα για να συμμετέχει στα τηλεμαθήματα. Το ζήτημα των διδάκτρων για τις ιδιωτικές σχολές δεν είναι θέμα του υπουργείου αλλά της κάθε σχολής, όπως και το ότι η ένταξη των σχολών στο σύστημα επιδότησης - επιδομάτων είναι στην ευθύνη και τη συνεργασία πολλών υπουργείων».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος στέκεται στο γεγονός ότι «δεν μπορούν να κρυφτούν τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για το Χορό, το Θέατρο και το Κινηματογράφο γίνεται μέσω ιδιωτικών σχολών που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το κουβάρι που έχει δημιουργηθεί για την εκπαιδευτική διαδικασία και την λειτουργία των σχολών σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που ισχύει τόσα χρόνια! Τι απαντάει το υπουργείο στην αγωνία των καθηγητών για το πώς θα εξασφαλίσουν το μισθό τους; Τι απαντάει το υπουργείο στους σπουδαστές που είτε οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι και έχουν βρεθεί χωρίς κανένα εισόδημα, είτε αντίστοιχα οι οικογένειές τους και δεν μπορούν να καταβάλλουν τα δίδακτρα που τους ζητούνται; Η αναγκαιότητα για άλλου τύπου καλλιτεχνική εκπαίδευση επιβεβαιώνεται και απέναντι στα σημερινά προβλήματα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ