Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με «βασική μέριμνα» τις προτεραιότητες του κεφαλαίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Ε. Ράμα, είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, συζητώντας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς και τη σταδιακή άρση των περιορισμών ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών (μεταφορές, εμπόριο, μετακινήσεις εργατικού δυναμικού, ό,τι αφορά τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας).

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» περιέγραψε ξανά πώς θα προχωρήσει η «σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα». Επανέλαβε ότι αρχές της επόμενης βδομάδας αναμένεται σχετικό διάγγελμα του Κυρ. Μητσοτάκη και ότι «η νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο».

Μετέφερε την ανησυχία της κυβέρνησης για τη βύθιση της καπιταλιστικής οικονομίας, επικεντρώνοντας στον κλάδο του τουρισμού και λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό» και ότι αυτή είναι η βασική της «μέριμνα».

Προανήγγειλε νέα έκτακτα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων για την Πρωτομαγιά και είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος το Πάσχα».

Εστιάζοντας στα της οικονομίας, επανέλαβε το μύθο περί «δίκαιου μοιράσματος των βαρών» της κυβερνητικής προπαγάνδας, λέγοντας ότι «η φουρτούνα είναι, φυσικά, για όλους τους Ελληνες και θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο». Δείχνοντας, βέβαια, το στόχο τους τόνισε ότι «σημασία έχει να βγούμε σιγά σιγά από το σπίτι, να ξαναρχίσουμε την οικονομική μας δραστηριότητα», στο βωμό της οποίας, και με πυξίδα τα κέρδη του κεφαλαίου, ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ