Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Προετοιμασίες για τις 28/4 και στη Θεσσαλονίκη

Τα προβλήματα των εργατών στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου αλλά και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανέδειξαν εκπρόσωποι σωματείων, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη μέρα πανελλαδικής δράσης, στις 28 Απρίλη, οπότε θα ξεδιπλωθούν μια σειρά από παρεμβάσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες και εξορμήσεις, ενώ τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουν το πρόγραμμα και η δουλειά με το κοινό πλαίσιο πάλης των σωματείων.

Η συνέντευξη οργανώθηκε από τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Γραφικών Τεχνών και Χάρτου, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας και την Επιτροπή Εργαζομένων στην ανακύκλωση.

Ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε συνοπτικά την κατάσταση στους κλάδους και ανάδειξε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη ΒΙΠΕ, μόνιμη παρουσία γιατρού Εργασίας, τακτική απολύμανση των χώρων όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι, αλλά και των λεωφορείων που μεταφέρουν τους εργαζόμενους, κ.ά.

Ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι μια σειρά από αντεργατικά μέτρα ψηφίζονται αυτήν την περίοδο για να διατηρηθούν και μετά την πανδημία. Εφερε ως παράδειγμα την «ΚΛΕΜΑΝ», όπου προετοιμάζουν το έδαφος για μονιμοποίηση όσων περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ, την «Alumil», όπου ακούγονται ήδη διάφορα για μειώσεις μισθών, 4ήμερα εργασίας, μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική με 6ωρα κ.ά.

Τέλος, ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Γραφικών Τεχνών και Χάρτου, αναφέρθηκε σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες για να αναδείξει ότι η επίθεση είναι ενιαία, στο έδαφος και της πανδημίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2022-01-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταλλωρύχων (2021-12-03 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν για να γυρίσει στη δουλειά ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ (2021-09-28 00:00:00.0)
Καθημερινή πλούσια δράση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το Σάββατο (2021-09-07 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά (2021-04-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας του λαού (2021-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ