Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικό προσωπικό η «Αρωγή»

Την πλήρη αντίθεσή της στο γεγονός ότι γιατροί που εργάζονται σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή κλινικές με ασθενείς και πληθυσμό υψηλού κινδύνου καλούνται ταυτόχρονα να εργάζονται με δίωρη απασχόληση στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», στο νεοσύστατο τμήμα που λειτουργεί ως θεραπευτήριο νοσούντων από Covid-19, εκφράζει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ).

Οπως επισημαίνει, στη δομή αυτή «πρέπει να απασχολείται προσωπικό αποκλειστικά εμπλεκόμενων με την παροχή υπηρεσιών υγείας σε αυτήν, σε ένα πλαίσιο οργανωμένης νοσηλευτικής μονάδας βάσει προδιαγραφών». Στην ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΚΥΛ σημειώνει μεταξύ άλλων πως το γεγονός αυτό «αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των εκτάκτων εξελίξεων στον νομό. Η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας υπολόγισαν στο φιλότιμο και την προσφορά των ιατρών, που για μια ακόμη φορά με αυταπάρνηση στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».

Η ΕΙΝΚΥΛ επαναφέρει το αίτημά της για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη στον κεντρικό σχεδιασμό, ζητώντας ταυτόχρονα από το υπουργείο να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τις δομές του ΕΟΔΥ και να προκηρυχθούν όλες οι αντίστοιχες κενές θέσεις για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να μην αποδυναμώνονται δομές του συστήματος μέσω της ανακύκλωσης της ελλιπούς στελέχωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ