Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ξεκινούν κλινικές δοκιμές υποψήφιου εμβολίου στη Γερμανία

Ενώ και ελβετικό υποψήφιο εμβόλιο φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΕΡΝΗ.--

Δυο υποψήφια εμβόλια, από ερευνητικές ομάδες στη Γερμανία και την Ελβετία, ανακοινώθηκε χτες ότι έχουν λάβει έγκριση για δοκιμές. Σύμφωνα με την Ενωση Ερευνών Φαρμακευτικών Κατασκευαστών, έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον 80 προγράμματα εμβολίων από το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 και τέσσερις δραστικές ουσίες δοκιμάζονται ήδη σε κλινικές μελέτες σε Κίνα και ΗΠΑ.

Το γερμανικό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών Φαρμάκων «Paul Ehrlich» (PEI) ανακοίνωσε χτες ότι έχει χορηγήσει έγκριση για την κλινική δοκιμή ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού για πρώτη φορά στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η εταιρεία «Biontech» με έδρα το Μάιντς έχει λάβει έγκριση για να δοκιμάσει το δραστικό συστατικό της σε περίπου 200 υγιείς εθελοντές.

Η «Biontech» συνεργάζεται με τη φαρμακευτική εταιρεία «Pfizer» για την ανάπτυξη του εμβολίου και η δραστική του ουσία ανήκει στην ομάδα εμβολίων που βασίζονται σε γονίδια.

Επίσης ο ανοσολόγος Μάρτιν Μπάχμαν, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει ένα «πολλά υποσχόμενο υποψήφιο εμβόλιο» κατά του νέου κορονοϊού και φιλοδοξεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί φέτος μετά από επιτυχημένες δοκιμές. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες έγκρισης μπορούν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα, ώστε μαζικοί εμβολιασμοί στην Ελβετία να είναι δυνατοί ακόμη και από τον Οκτώβρη.

Η ελβετική εποπτική αρχή «Swissmedic» επιβεβαίωσε συζητήσεις με τον Μπάχμαν και άλλους ερευνητές που εργάζονται σε δραστικές ουσίες κατά του νέου κορονοϊού, σημειώνοντας πως «το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, αλλά δεδομένου του επείγοντος της πανδημίας μιλάμε για βδομάδες, όχι για μήνες, στη διαδικασία έγκρισης». Σύμφωνα με τον Μπάχμαν, η πρώτη μικρή δοκιμή σε ανθρώπους - η λεγόμενη φάση I που μελετά - έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ