Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Ανακοίνωση με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού

Ανακοίνωση σχετικά με τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού σε προσφυγικές δομές εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Σε αυτήν σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας σαν την Ερμιονίδα, στοιβαγμένοι σε ξενοδοχεία, ξεχασμένοι και εγκαταλειμμένοι από τους πάντες, χωρίς ευκαιρία διαφυγής (ακριβώς όπως όλοι οι μετανάστες και Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς), καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν πήρε κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους, αλλά και για την προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Η ΕΕΔΔΑ απαιτεί να δημιουργηθούν ιατρεία εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, ώστε να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού.

Στην εκρηκτική κατάσταση που υπήρχε ως αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, εξαιτίας της απαράδεκτης Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου 3, ήρθε να προστεθεί και η πανδημία. Ομως η μοναδική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συντάσσεται απόλυτα με τις απαιτήσεις των ισχυρών της Γης, που χρησιμοποιούν το Προσφυγικό σαν μοχλό προώθησης των γεωπολιτικών σχεδίων τους.

Δίπλα στο "όχι" στα αίτια της προσφυγιάς και την καταδίκη των πολιτικών που τη δημιουργούν, εμείς προτάσσουμε την ανθρωπιά και την αλληλέγγυα δράση. Καταδικάζουμε απερίφραστα την ξενοφοβία και το ρατσισμό που προσπαθούν να επιβάλουν ομάδες φασιστοειδών, κυρίως στις περιοχές που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και μετανάστες μαζί με όλους εκείνους που παλεύουν για πιο δίκαιες, πιο ανθρώπινες κοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ