Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες δράσεις σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία της Παρασκευής στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία της Παρασκευής στο Σύνταγμα
Με πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν σήμερα, Τρίτη, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προκλητικά η κυβέρνηση έδωσε σε διαβούλευση και σκοπεύει να προωθήσει στη Βουλή εν μέσω πανδημίας. Μεταξύ άλλων δράσεων, για σήμερα προγραμματίζονται:

Στην Αττική, εκπαιδευτικά σωματεία ξεδιπλώνουν πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης του λαού για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Ο Σύλλογος «Σωκράτης» θα μοιράσει σχετική ανακοίνωσή του, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, ενώ ανακοίνωσε και πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων για τις επόμενες μέρες προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς της περιοχής για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Γ. Σεφέρης» οργανώνουν σήμερα εξορμήσεις σε πλατείες, κεντρικούς δρόμους και στάσεις λεωφορείων, ενώ ο τελευταίος θα συντάξει και ειδική επιστολή που θα αποστείλει ηλεκτρονικά στους γονείς. Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα στήσει μικροφωνική και θα ενημερώνει το λαό για το νομοσχέδιο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στην Κρήτη, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ηράκλειο) διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης.

Στα Γιάννενα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) καλούν σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 11 π.μ., μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στην Κεφαλονιά η τοπική ΕΛΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη 1 το μεσημέρι, ενώ οργανώνει και σχετική διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο. Παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται ακόμα σήμερα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Α. Μοσχίδης» θα αναρτήσει πανό και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στις 11 π.μ., έξω από το Λύκειο της Μύρινας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές (2022-01-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια (2022-01-11 00:00:00.0)
Παναττική σύσκεψη σήμερα για το συντονισμό του αγώνα (2020-09-08 00:00:00.0)
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για να μην πρoωθηθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία (2020-04-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών (2012-11-21 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα (2011-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ