Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Προβληματισμοί για την απόφαση της ΟΛΜΕ για τα σχολεία

Δήλωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

INTIME NEWS

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) στις 25 Απρίλη δημοσίευσε ανακοίνωση, με την οποία επί της ουσίας προτείνει να μην ξανανοίξουν οι σχολικές μονάδες για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, με εξαίρεση τη Γ' Λυκείου. Με αφορμή την παραπάνω απόφαση, οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ομοσπονδίας με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» έθεσαν μια σειρά από προβληματισμούς, σημειώνοντας πως είναι άκαιρο να τοποθετείται η Ομοσπονδία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πριν εκφραστεί η επιστημονική γνώμη των ειδικών.

«Η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να ιεραρχεί αυτήν τη στιγμή τη διεκδίκηση των απόλυτα αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για ένα πιθανό άνοιγμα των σχολείων, με βάση τις επιστημονικές πάντα υποδείξεις», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ. Με βάση αυτό σημειώνουν: «Η ΟΛΜΕ χρειάζεται, πρώτα απ' όλα, να απαιτήσει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των συναδέλφων, με ιδιαίτερη μέριμνα σ' αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με βάση τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις να διασφαλιστούν οι όροι ώστε οι μαθητές της Γ' Λυκείου να δώσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και να διαφυλαχθεί τόσο η υγεία των ίδιων όσο και όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στη διαδικασία (ανακοίνωση ημερομηνίας, όρια μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο, απολύμανση και μέσα ατομικής προστασίας, αποφυγή συγχρωτισμού στα βαθμολογικά κέντρα κ.ά)».

«Το επιχείρημα της πλειοψηφίας ότι "...ακόμη και αν τα σχολεία επαναλειτουργήσουν αμέσως μετά τη 10η/5/2020 οι συνολικές ώρες διά ζώσης διδασκαλίας τόσο για τα Γυμνάσια όσο και για την Α' και Β' Λυκείου θα είναι ελάχιστες..." είναι άστοχο. Είναι άλλο πράγμα να εκτιμήσει η επιτροπή των επιστημόνων ότι παρ' όλα τα παιδαγωγικά προβλήματα που δημιουργούνται, για λόγους υγείας που προέχουν, πρέπει να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία για το υπόλοιπο της χρονιάς και άλλο πράγμα η Ομοσπονδία να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό πρόβλημα», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ και καλούν την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ