Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Να σταματήσει ο αποκλεισμός των σπουδαστών ΙΕΚ από τα 800 ευρώ»

«

Να σταματήσει εδώ και τώρα ο αποκλεισμός σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ», ζητά με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και στηρίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΚΝΕ σημειώνει:

«Συσσωρεύονται οι καταγγελίες στους Συλλόγους Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ και σε εργατικά σωματεία από εργαζόμενους σπουδαστές, που αποκλείονται από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, γιατί φαίνεται ενεργή στην "Εργάνη" η σύμβαση της απλήρωτης πρακτικής τους άσκησης.

Χιλιάδες σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τον τουρισμό μένουν ξεκρέμαστοι, καθώς αυτήν την περίοδο "έκλειναν" τη δουλειά για την καλοκαιρινή σεζόν, με σκοπό να εξασφαλίζουν το αναγκαίο εισόδημα για τον επόμενο χειμώνα. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων το ποσό αυτό αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει λύση στις αγωνίες των σπουδαστών και στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει!

  • Να σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός όσων δικαιούνται το έκτακτο επίδομα και αποκλείονται λόγω της ενεργής σύμβασης της απλήρωτης πρακτικής τους άσκησης.
  • Να ενταχθούν όλοι οι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και στην έκπτωση ενοικίου, με βάση τις αντίστοιχες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις».

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ έχει καταθέσει και Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, ζητώντας να λυθεί το θέμα με τις συμβάσεις πρακτικής άσκησης και να ενταχθούν όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική ή έχει ανασταλεί, στο επίδομα των 800 ευρώ και στην έκπτωση ενοικίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ