Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πρόβαλαν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους

Αμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος όσων πλήττονται από τη μη διάθεση της παραγωγής, για όσο διαρκεί η πανδημία, αλλά και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πόλεις και τα χωριά της υπαίθρου, απαίτησαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Περιφερειακές Ενότητες, γραφεία του ΕΛΓΑ ή του ΕΦΚΑ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις έξω από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας μαζί με εργατικά συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς.

Στη Θεσσαλία μέλη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων βρέθηκαν έξω από τις πύλες των νοσοκομείων σε Καρδίτσα, Σοφάδες, Τρίκαλα και Καλαμπάκα μαζί με τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών. Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την απόρριψη από το σύστημα τηλεπισκόπησης των βαμβακοκαλλιεργειών σε Ανθήλη και Ροδίτσα, αλλά και τον κίνδυνο να χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση. Παράλληλα, εξέφρασαν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, εργοστάσια και σε κάθε χώρο δουλειάς που βιώνουν τη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Αγρότες - πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης οργάνωσαν διαμαρτυρία στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τη χαμηλή τιμή της πατάτας και παράλληλα οργάνωσαν διανομή δωρεάν πατάτας στον κόμβο της Μεσσήνης. Επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποίησε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Νάουσας. Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πέλλας «Ενότητα» και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ