Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πρόκληση από την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΕΘΟ, πραγματοποίησαν χτες δημόσιοι υπάλληλοι της Αθήνας

Προκλητική εμφανίστηκε η κυβέρνηση απέναντι στους δημόσιους υπάλληλους - και ταυτόχρονα προς όλους τους εργαζόμενους - που χτες πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας στην Αθήνα, ενάντια στον αντιλαϊκό, αντεργατικό κρατικό προϋπολογισμό του 2002. Η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία της διοίκησής της συναντήθηκε με τον επικεφαλής του υπουργείου Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη, ενώ δε δίστασε να τους εμπαίξει, λέγοντας ότι η εισοδηματική πολιτική (2,2% με προβλεπόμενο πληθωρισμό 3,1%) είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Προκλητικότατος ο υπουργός, σχολίασε παρατήρηση ότι ο προϋπολογισμός ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο, λέγοντας πως στους εργαζόμενους θα δοθεί ό,τι περισσέψει από αυτό..!

Η κυβερνητική προκλητικότητα και επιμονή στην αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι άσχετη και με τον τρόπο που η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ επέλεξε να αντιδράσει στο νέο κρατικό προϋπολογισμό και την εισοδηματική πολιτική λιτότητας. Ενώ αντιμετώπισε τον προϋπολογισμό με έντονους χαρακτηρισμούς, την ίδια στιγμή περιορίστηκε σε μια στάση εργασίας στην Αθήνα. Τώρα παραπέμπει στον Γενάρη.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης, έκαναν και χτες σαφές ότι θα προσπαθήσουν ο αγώνας να περάσει στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, μακριά από τη λογική της πλειοψηφίας που αποδέχεται την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Ασκησαν, επίσης, έντονη κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης για την επιλογή κινητοποιήσεων εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνονται στους χώρους δουλιάς, στη βάση, ώστε μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, Επιτροπές Αγώνα, συσπειρώσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και μαζί με άλλους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ