Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν χτες δημιουργοί και εργαζόμενοι του οπτικοακουστικού χώρου, καταγγέλλοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας για Κινηματογραφικά Εργα Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ και Animation το οποίο έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και ουσιαστικά εξαιρεί τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου των σκηνοθετών και σεναριογράφων.

Οι εργαζόμενοι και οι δημιουργοί από τον οπτικοακουστικό χώρο ζητάνε «άμεσα να παρθεί η απόφαση να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας για Κινηματογραφικά Εργα Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ και Animation χωρίς περιορισμούς».

Στο υπουργείο Πολιτισμού συναντήθηκαν με τον γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκη, και του κατέθεσαν το υπόμνημά τους και τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει, οι οποίες πλέον αγγίζουν τις 200. Το ίδιο υπόμνημα κατέθεσαν και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ