Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Παρέμβαση Κ. Πελετίδη για την επιστολή της ΚΕΔΕ

Την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών των δήμων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 11 Μάη, τονίζει σε παρέμβασή του ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΚΕΔΕ. Είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, ο οποίος ενημερώνει τους δημάρχους ότι σε συνεδρίαση με το υπουργείο Παιδείας συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τον σχολαστικό καθαρισμό των σχολείων με το υπάρχον προσωπικό των δήμων.

Στην παρέμβασή του ο Κ. Πελετίδης αναδεικνύει μεταξύ άλλων το θέμα «της μονιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών» και αυτό της σχολικής στέγης, της ανάγκης δηλαδή «να υπάρχουν κατάλληλα σχολεία για όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, της στοιχειώδους αποσυμφόρησής τους» προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών.

«Χρειάζεται τώρα και χωρίς υπεκφυγές η αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, για να υπάρχει κάλυψη των αναγκών τους και να μην εξαρτώνται από την επιχορήγηση των επίσης υποχρηματοδοτούμενων δήμων», σημειώνει ο Κ. Πελετίδης και καταλήγει: «Αυτά τα ζητήματα δεν είναι του μέλλοντος, έχουν τεθεί εδώ και καιρό από τη ζωή και οφείλει η ηγεσία της ΚΕΔΕ να μην τα κρύβει, να τα διεκδικεί έστω. Είναι καιρός η πλειοψηφία της να σταματήσει να λειτουργεί ως "αμορτισέρ" απορρόφησης των κραδασμών που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ