Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Δένδια - Πάιατ

Στο υπουργείο Εξωτερικών μετέβη την Παρασκευή ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό, Ν. Δένδια.

Σύμφωνα με ανάρτηση της πρεσβείας, ο πρέσβης δήλωσε «ευγνώμων» για τον «συντονισμό» με τον υπουργό «στο πλήρες φάσμα των κοινών μας συμφερόντων γύρω από τη Λιβύη, τη Συρία, τα Βαλκάνια, τα επόμενα βήματα στον Στρατηγικό Διάλογο και τη συλλογική απάντηση στον κορονοϊό», τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ είναι «στενοί σύμμαχοι».

Από πλευράς ΥΠΕΞ γνωστοποιήθηκε ότι συζητήθηκαν η «διμερής συνεργασία», οι «περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη και τη Συρία» (όπου, να σημειωθεί, μέσα στη βδομάδα η κυβέρνηση όρισε «ειδική απεσταλμένη» για «επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού» και «συντονισμό ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας») και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν περνά απαρατήρητο ότι μόλις μια μέρα πριν, την Πέμπτη, ο Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σ. Λαβρόφ, όπου, κατά διπλωματικές πηγές, «είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ