Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αναδεικνύει προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ

Υπόμνημα σχετικά με προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, οικοδόμων κ.ά., κατέθεσε προς το υπουργείο Εργασίας η Ομοσπονδία Οικοδόμων, απαιτώντας την άμεση επίλυσή τους. Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα που δεν επιτρέπουν σε δικαιούχους την υποβολή αίτησης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι της (η) περίπτωσης των ειδικών κατηγοριών, δηλαδή οι εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Ορους για λογαριασμό της Ιερής Κοινότητας, Ιερών Μονών και εξαρτημάτων τους, που είναι υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον e-ΕΦΚΑ Ουρανούπολης και Πολυγύρου, αποκλείονται ως μη δικαιούχοι γιατί φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαδικασία από μεριάς e-ΕΦΚΑ της ένταξης της ασφάλισής τους και πιστοποίησης στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ. Επισημαίνουμε ότι ο τρόπος ασφάλισης που ακολουθείται για τους συγκεκριμένους οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους είναι ο "παλαιού τύπου", δηλαδή με καρτέλες που κολλιούνται ένσημα και δεν μηχανογραφούνται απευθείας.

Εχουμε επίσης καταγγελίες δικαιούχων οικοδόμων, που ενώ έχουν τις προϋποθέσεις (...) αποκλείονται ως δικαιούχοι γιατί δεν είχαν δηλώσει λογαριασμό τράπεζας στον ΕΦΚΑ για να πιστωθεί το δωροαδειόσημο Πάσχα. Οι συγκεκριμένοι, ενώ είναι δικαιούχοι του δωρόσημου, λόγω μη ύπαρξης λογαριασμού δεν τους έχει πιστωθεί και παραμένει ως εκκρεμότητα για να πιστωθεί σε επόμενη περίοδο (...) Επειδή η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι πολύ συγκεκριμένη και ο κίνδυνος να χάσουν το δικαίωμα λήψης των 800 ευρώ εκατοντάδες δικαιούχοι είναι ορατός, σας καλούμε άμεσα να λύσετε τα προβλήματα που έχουν προκύψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ