Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ»
Στάση εργασίας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας

Σε στάση εργασίας (9 π.μ. έως 12 μ.) προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ», αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο και απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα έχει επίσης προγραμματιστεί συνάντηση της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου με την εργοδοσία, προκειμένου να δοθούν εγγράφως οι θέσεις της εταιρείας στους εργαζόμενους, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για τη συνέχεια της δράσης τους.

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ο συνδυασμός που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου) αναφέρει ότι η εργοδοσία «μας κάλεσε να "συμφωνήσουμε" μέχρι τις 8/6/2020 για το πώς θα απολυθούμε. Η πολυεθνική ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ, με πωλήσεις 27,2 δισ. ευρώ (!) και κέρδη 3,5 δισ. το 2019 (!), μας ενημέρωσε ότι είναι "μη βιώσιμη δραστηριότητα" η λειτουργία του εργοστασίου στα Οινόφυτα και μας πετάει στο δρόμο. Μας θέλουν συνένοχους στο κλείσιμο του εργοστασίου, θέλουν να συναινέσουμε στις αντεργατικές αποφάσεις τους, να "βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας". Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα οργανώσουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας».

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της εργοδοσίας και στα κελεύσματά της για τάχα αξιοπρεπή αποχώρηση και να παλέψουμε όλοι μαζί για μόνιμη και σταθερή δουλειά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ