Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέες εστίες σε σφαγεία και βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Νέες εστίες μόλυνσης του Covid-19 σε σφαγεία και βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία, φέρνοντας στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες εργασίας στη βιομηχανία κρέατος.

Επίκεντρα του νέου ξεσπάσματος κρουσμάτων κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στα κρατίδια Κάτω Σαξονία, Σλέσβιχ - Χολστάιν, Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και Βάδη - Βιρτεμβέργη. Πέρα από τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στους εργασιακούς χώρους, οι εργάτες - κυρίως μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη - διαμένουν σε πολυπληθή καταλύματα.

Πέραν του Βερολίνου, τέσσερις δήμοι προσπαθούν να ελέγξουν ξέσπασμα της επιδημίας με την εμφάνιση άνω των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, που αντιστοιχούν στο όριο που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, για την επιβολή τοπικά περιορισμένων «lockdown».

Το Ινστιτούτο ελέγχου νοσημάτων «Ρόμπερτ Κοχ» (RKΙ) ανακοίνωσε χτες ότι ο αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας (Reproduction Rate, R), που βρίσκεται πάνω από το 1 τις τελευταίες τρεις μέρες, είναι πιθανόν να έχει σχέση με αυτές τις εστίες μόλυνσης στη βιομηχανία κρέατος.

Χτες ανακοινώθηκαν 101 νέοι θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο, ενώ εντοπίστηκαν 798 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση με τους βουλευτές της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) προχτές το βράδυ, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τη Γερμανία - ως εξαγωγική χώρα - και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ να «σταθούν στα πόδια τους». Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να είναι δυνατή μόνο η Γερμανία μετά την κρίση, φέρεται να δήλωσε η Μέρκελ, ενόψει των διαβουλεύσεων για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΕ, του οποίου και το εύρος και η χρηματοδότηση είναι ανοιχτά.

Η καγκελάριος συμφώνησε με τον Ραλφ Μπρινκχάους, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU, ότι η Γερμανία θα πρέπει να μεταφέρει πολύ περισσότερα χρήματα στις Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να ξέρει πού θα χρησιμοποιηθούν τα δισεκατομμύρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει αναθεωρημένες προτάσεις για τον προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ