Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Επισκευαστήριο του 6ου Στόλου;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το παζάρι για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με ισχυρά επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα να συγκρούονται στις πλάτες των εργαζομένων, που είναι τα μόνιμα θύματα όλων των αλλαγών που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ναυπηγείων.

Η αμερικανική ΟΝΕΧ, που έχει αγοράσει και τα Ναυπηγεία Σύρου, έχει το προβάδισμα στην εξαγορά και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προτείνει στην κυβέρνηση τη ναυπήγηση 4 φρεγατών, αμερικανικής σχεδίασης, για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όταν αποκτήσει τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας από τον σημερινό ιδιοκτήτη Ταβουλάρη.

Η αμερικανική πλευρά έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την πρόθεσή της να χρησιμοποιεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για τη συντήρηση και επισκευή των μονάδων του 6ου Στόλου, που επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική. Τα πλοία αυτά χρησιμοποιούν σήμερα για ελαφρά υποστήριξη τη Σούδα. Μια τέτοια εξέλιξη είναι φανερό ότι εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως το θέμα των «στρατηγικών επενδύσεων όπως η Ελευσίνα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» καθώς και η «πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις, το Ελληνικό», βρέθηκαν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του «πολυπράγμονος» Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, στην ατζέντα της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ