Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προωθεί παραπέρα πολυδιάσπαση του νοσηλευτικού κλάδου

Την ώρα που η κυβέρνηση πλέκει υποκριτικά το εγκώμιο στους νοσηλευτές, ετοιμάζει νέο χτύπημα στα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με όσα «διαρρέονται», το υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού, συντηρώντας και διευρύνοντας τη διάσπαση του κλάδου. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συμβολική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από την έδρα της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους.

Να σημειωθεί ότι η παραπέρα πολυδιάσπαση του κλάδου προωθείται με πρόσχημα την... επίσπευση των προσλήψεων και την «αναβάθμιση» των νοσηλευτών. Στην πραγματικότητα, αθωώνοντας τη χρόνια πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, τη διεύρυνση κάθε λογής «ελαστικής» εργασιακής σχέσης, η κυβέρνηση επιχειρεί να ενεργοποιήσει «κοινωνικό αυτοματισμό» μεταξύ νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, την ώρα που τα προβλήματά τους είναι κοινά και οξυμένα όσο ποτέ (εξαντλητικά ωράρια, χιλιάδες χαμένα ρεπό, περικοπές μισθών, διαρκής κινητικότητα, επαγγελματικές ασθένειες, εργατικά «ατυχήματα» κ.ά.).

Την ώρα που η κυβέρνηση «διαφημίζει» τις προσωρινές προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών (μόλις το 10% των κενών οργανικών θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία), νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών, γιατροί, τραυματιοφορείς, όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν από κοινού τη μάχη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ